tirsdag den 9. august 2011

Pesto en masse

Det er helt vildt, som det gror i haven!!
Basilikum og Vanilliebasilikum.



















Godt man har en foodprocessor!



















-og en god opskrift

eller to.

Jeg kunne pludselig ikke opdrive valnøddeolie, som Lone Landmand foreslår, så det må vente til næste gang.
Vanilliebasilikum, smager ikke meget anderledes i pesto. Jeg tror jeg vil prøve at lave en portion med rapsolie, der er oliesmagen ikke så kraftig.

7 kommentarer:

  1. Det er så skønt at få produceret hjemmelavede lækkerier. Al den regn har været god for grønsagerne i haven, men tomaterne i drivhuset savner lidt sol og varme:-)

    SvarSlet
  2. Uha.. det ser godt ud, må vist få lavet pesto i lange baner, for krydderurter er der mange af..
    Hvor længe kan det holde sig ?

    SvarSlet
  3. Ja, man bliver lidt selvtilfreds Irene. Mine cherrytomater er meget lækre lige nu.

    SvarSlet
  4. Mette Lykke jeg skyller glassene i Atamon, og når de er uåbnede holder de meget længe. Når jeg har åbnet et glas kommer det i køleskabet, dér kan det sagtens holde sig i 2 eller 3 uger.

    SvarSlet
  5. Uhmmmmmm!
    Vaniliebasilikum!? Det har jeg aldrig hørt om! Hvad kan man så bruge det til?
    Jeg klarer mig nu godt uden Atamon (sorbat), som jeg ikke kan tåle. Det har været overraskende at opdage, hvor godt alting holder sig uden.
    Der er ej heller sorbater eller andre konserveringsmidler i økologiske varer, og de holder sig jo fint.

    SvarSlet
  6. Jamen jeg har jo så brugt det til pesto - der er sikkert meget andet man kan bruge det til.
    Nej, jeg bruger nu heller ikke særligt meget atamon. Jeg skyller glassene og lågene i det, og så er det det. Jeg synes også alting holder sig fint uden. Nogengange skyller jeg i snaps, det virker også.

    SvarSlet
  7. I snaps!
    Hvor smart!
    Det må jeg prøve.

    SvarSlet